El perquè de tot plegat

Aquest blog és un recull de frases que al meu entendre tenen un alt contingut de saviesa. Son frases del dia a dia, que sovint escoltem, però al cap d'un any ja no recordem. Així doncs a nivell de recordatori personal i per compartir amb qui pugui interessar: Bocins de saviesa.

dimarts, 24 de febrer del 2009

Pensar és més interessant que saber però no pas que intuir

3 comentaris:

  1. No hi estic del tot d'acord, pensa, (i ja entro en un joc dialèctic) que una intuició és el que porta al mico a fer servir una eina, pero sense saber (coneixement) no hi ha objecte pel pensament, la intuició precedeix al pensar que precedeix al saber, pero un sense l'altre porten a que l'home hagi trigat desenenes de milers d'anys a esdevenir el que es. Els tres son molt importants, i en el món que vivim avui en dia, en el qual el saber ha estat substituit per Wikipedia i Google, el pensar és imperatiu, i ben pensat (joc dialèctic) la idea és l'únic que ens queda per triomfar.

    ResponElimina
  2. Bona observació, continuo el debat amb una pregunta:

    Alguna cosa deuria pensar o saber el mico per tal d'aplicar la intuició, oi?

    Ho dic perquè segurament pensava que (degut subjacentment al que sabia), d'alguna cosa podria servir agafar un còdol de riu...

    Em recorda a l'antic dilema de què va ser abans, l'ou o la gallina... La resposta crec que podria ser paral·lela: Un ou, tot i que no era encara de gallina, ergo, una intuició, basada amb el pensament edificat sobre el que sabia, que li permetia intuir que alguna cosa podria passar.

    Què hi dius?

    ResponElimina
  3. D'altra banda, val a dir però que la intuició és disruptiva: Un salt endavant, no una evolució del pensament, no agafar més coneixement sinó amb el que es té, fer un pas, i sovint, descobrir una cosa nova, aportant nou saber i fent pensar.

    ResponElimina