El perquè de tot plegat

Aquest blog és un recull de frases que al meu entendre tenen un alt contingut de saviesa. Son frases del dia a dia, que sovint escoltem, però al cap d'un any ja no recordem. Així doncs a nivell de recordatori personal i per compartir amb qui pugui interessar: Bocins de saviesa.

dimecres, 7 de gener del 2009

Com més entreno, més sort tinc - Tiger Woods

2 comentaris:

  1. Paraules ben certes, però per sort o per desgràcia el ser humà necessita de lloances i aprovacions; expenses de les lleis, les normes i polítiques i això potser ho dic de manera subjectiva, l'home és un individu sociable i sociable vol dir que necessita dels altres i és per això que és una utopia aconseguir la llibertat, la llibertat absoluta, la llibertat "de trobar sentit personal sense l'aplaudiment de la resta del món" perquè voldria dir quedar-se sol; i la soledat per sort o per desgràcia no és per l'home perquè l'home és sociable.

    ResponElimina
  2. Hola noelia!!
    Sento ser lent amb la resposta però estic en exàmens i la meva velocitat de respondre i penjar nous posts es veurà lleugerament efectada aquests dies :P

    Estic completament d'acord amb el teu comentari, per això matitzaré una mica la frase, introduïnt un "nou concepte": la direccionalitat.

    La frase fa referència a que el fet d'actuar buscant l'aprovació de l'entorn realment et fa esclau del pensament majoritari, de l'ètica del moment o de les condicions de l'entorn (polític, geogràfic, professional, etc.) en el que et trobis.

    D'altra banda si tu actues d'acord amb tu mateix, trobant sentit en les coses que fas és quan realment ets lliure, ja que no necessites l'aprovació externa per actuar.

    Per últim, i tal com tu apuntaves estic d'acord en que si bé cada individu ho requereix amb proporcions diferentes, una certa dosis d'aprovació de l'entorn es imprescindible per trobar-se còmode amb una mateix i amb l'entorn, perquè tal i com bé has dit som "animals socials" (al meu entendre per sort :P)

    ResponElimina